7 Wain Musim Panas untuk Menghirup

7 Wain Musim Panas untuk Menghirup


Walaupun kami semua tinggal di rumah lebih banyak, banyak dari kita telah menetapkan beberapa tujuan. Ada yang mempunyai tujuan kecergasan. Yang lain membakar makanan enak di dapur. Yang lain mengusahakan projek rumah, mengatur semua perkara, atau bekerja di kebun. (Dan semoga kita semua berjaya ini.)

Sangat menarik untuk melihat apa yang telah dilakukan oleh orang-orang dalam masa yang sukar dan mencabar ini. Di rumah kami, kami telah melakukan banyak perkara di atas, tetapi saya juga meluangkan masa untuk meneroka cakerawala saya mengenai arak. Saya sering mencari tempat makan ketika membeli-belah wain (saya melihat anda, Sauv Blanc yang segar dan murah dari Marlborough), tetapi ketika saya mula belajar lebih banyak mengenai wain, semakin saya ingin meneroka. Kawasan baru! Varieti baru! Kilang wain baru! Dan, sekarang lebih dari sebelumnya, kilang wain milik hitam (ini adalah senarai hebat siapa yang harus disokong).

Dengan semua itu, inilah tujuh botol yang telah saya cuba pada musim panas ini.

1. Rumah Mandela Thembu Tribute Sauv Blanc

Saya mengambil botol ini di Trader Joe's, dan bercakap mengenai wain yang hebat untuk wang itu! Kurang dari $ 10, rasanya segar dan menyegarkan dengan nota nanas, serai, dan betik. Dan latar belakangnya? Cantik.

2. Frign Cab Vigna del Lauro Friuli Isonzo

Saya memilih sebotol ini untuk rakan baik, dan ia sangat digalakkan dari kedai wain tempatan saya (berteriak kepada Underdog Wine Co.!), bahawa saya juga harus mendapatkannya untuk mencuba nota berbanding Zoom. Dan, kawan, ia DIBERIKAN. Kaya, buah, dan sangat sedap. Saya dapati franc teksi menjadi anggur yang indah apabila ia dilakukan dengan betul, dan ini dilakukan dengan betul. Ini sebotol yang indah untuk malam akhir musim panas.

3. Adelaida Anna's Estate Vineyard Viognier

Semasa perjalanan terakhir kami ke Paso Robles, kami rasa Adelaida dan mempunyai pengalaman TERBAIK. Ini adalah kilang wain terakhir yang kami pergi dalam perjalanan kami dan, sayangnya, kami tidak mempunyai ruang di dalam beg pakaian kami untuk membeli dan mengemas sebotol lain (atau 10). Walaupun begitu, saya selalu menyesal kerana tidak membawa sebotol pulang ke rumah, jadi ketika wabak COVID-19 berlaku dan kilang anggur mula memberikan tawaran pada botol dengan penghantaran percuma, saya sudah masuk. Kami membuka botol ini untuk Hari Ibu, dan ia sangat seimbang , halus, dan elegan. Anda tidak boleh salah apa sahaja dari Adelaida. Semuanya sangat bernuansa dan cantik.

4. The Clambake Edisi Terhad Rosé

Wain Kehidupan Matang menghantar saya beberapa botol wain The Clambake untuk dicuba, dan rosé ini adalah kegemaran saya sejauh ini. Dibuat dari anggur carignan tua dari Mendocino, kering dengan banyak strawberi, sitrus, dan sedikit ceri. Dan, ya, seperti namanya, ia berpasangan dengan clambake.

5. Austin Hope 2015 Cabernet Sauvignon

Ingat bahawa perjalanan ke Paso yang baru saya meratapi? Nah, salah satu botol yang sudah kita bungkus adalah dari botol ini Austin Hope. Ia mendapat ulasan yang baik dari semua wain, dan, katakanlah bahawa ia memenuhi hype 97 mata dan 100-anggur terbaik tahun ini. BESAR, dengan banyak ceri dan beri hitam, tetapi seimbang dengan nota vanila, cedar, dan pala yang halus. Saya suka teksi besar dengan kemasan yang panjang dan halus yang memerlukan tastebud anda dalam perjalanan, dan ini menjadikannya dengan nuansa dan kerumitan yang terungkap sesudah menghirup.

6. Scaia Rosato 2019

Ini adalah sebotol lain yang saya ambil dari Underdog Wine Co., dan ia sangat indah dan berbeza daripada kebanyakan rosé Perancis yang cenderung saya ambil (yang, saya juga suka). Dari Mezzane di Sotto, sebuah komun di Provinsi Verona di wilayah Itali, Veneto, ia dibuat dengan 100% anggur rondinella dan sedikit buah dengan beberapa raspberi, tetapi juga agak tajam. Rosé yang sangat elegan yang disatukan dengan palam kaca!

7. Nighthawk Winery Make Me Blush

Jadi, berkali-kali apa yang menjadikan anggur hebat adalah arak sebenarnya. Tetapi pada masa yang lain, apa yang menjadikan wain menjadi hebat adalah dengan siapa anda meminumnya dan di mana anda berada. Dan, setelah BULAN tidak dapat berjumpa dengan sesiapa kerana COVID-19, kami dapat menghabiskan waktu petang yang jauh di Kawasan luaran di Nighthawk Winery di Paola, Kan., dengan beberapa kawan baik, dan seperti pelukan jiwa. Ya, wain Kansas masih wain Kansas, tetapi Nighthawk adalah salah satu tempat kegemaran kami yang dapat kami capai hanya dalam satu jam perjalanan dan terasa seperti negara anggur. Make Me Blush adalah persembahan baru untuk mereka, dan sedikit manis, tetapi gelembungnya menyeimbangkannya dengan baik.

Apa yang anda minum pada musim panas ini? –Jenn

Suka Wain? Baca Ini!

Source link

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *